Zgarie-nori verde realizat din deseurile locuitorilor sai

Organic-London-Skyscraper-Recycled-Waste-537x463

Sursa: Inhabitat

Agentiile de arhitectura Chartier-Corbasson  si VS-A  au dezvaluit planurile de constructie ale unui zgarie-nori  facut in intregime din deseurile locuitorilor sai.

Cladirea ecologica care ar urma sa fie construita in Londra este conceputa pentru a fi imbracata in panouri durabile realizate din deseuri de hartie si plastic. Constructia ar putea fi definitivata pe masura ce locuitorii sai ar produce mai multe deseuri, iar carcasa de plastic care o va acoperi ar putea fi completa intr-un an.

Initiatorii constructiei `The Organic London Skycraper` umaresc prin acest proiect reducerea deseurilor, minimizand in acelasi timp costurile de constructie. La inceput, cladirea va fi construita dintr-o structura modelata dupa schelele de bambus, des folosite in Asia. Sectiunile de schele prefabricate vor fi instalate pe masura ce constructia avanseaza iar panourile realizate din deseuri reciclate ar putea fi adaugate la fatada de-a lungul timpului.

Pe masura ce spatiile nivelelor inferioare vor fi ocupate, vor incepe si constructiile etajelor superioare; astfel cladirea va `creste` in functie de numarul cererilor de spatiu. Potrivit arhitectilor, conceptul consta in utilizarea deseurile produse de birouri – in principal, hartie, plastic pentru a construi diferite elemente ale cladirii. La poalele turnului, vor fi instalate containere de recuperare, pentru diferite materiale, care vor fi ulterior folosite in cadrul constructiei.

O data finalizata, cladirea zgarie-nori va avea forma unei piramide alungite, iar multe dintre componentele sale vor fi realizate din materiale reciclabile colectate de la locuitori si comprimate in panouri durabile. Panouri translucide din sticla sau de plastic vor compune fatada cladirii. De asemenea, in schela vor fi incorporate tuburi vidate cu turbine eoliene mici pentru a permite cladirii sa genereze propria energie electrica.

Mai multe informatii despre proiect gasiti aici.

Acest articol a fost publicat în deseuri, reciclare, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.