Merci Charity Boutique – magazinul care promoveaza reutilizarea si faptele bune

627x0

Sursa: Adevarul

O mulţime de oameni vin să doneze obiecte pe care nu le mai folosesc la Merci Charity Boutique, unul din putinele magazine caritabile din Bucureşti. Banii obţinuţi din vânzarea produselor se îndreaptă către copiii bolnavi care au nevoie de ajutor.

Merci Charity Boutique a fost deschis în urmă cu doi ani şi totul a pornit în momentul în care am realizat că am acasă o mulţime de haine şi obiecte pe care nu le mai folosesc şi care meritau valorificate într-un fel. Atunci am început să mă gândesc la un asemenea magazin“, povesteşte Alina Tiplea, una dintre reprezentantele magazinului. Concret, oricine are acasă obiecte pe care nu le mai foloseşte, aflate în stare bună, le poate dona magazinului situat pe Strada Smardan numarul 13 din Centrul Istoric al Capitalei.

Imediat după ce au fost donate, obiectele sunt „verificate“ de cele două tinere care se ocupă de magazin – Alina şi Daniela – care stabilesc un preţ pentru acestea. Apoi, oricine vrea să cumpere ceva de la magazinul caritabil îşi alege produsul, plăteşte pentru el şi ştie că a făcut şi o faptă bună. De asemenea, spun reprezentantele magazinului, poţi să-ţi „donezi” şi ziua de naştere: adică să închiriezi magazinul pentru a te bucura de o petrecere liniştită alături de persoanele dragi.

„Vrem alimente!“

Magazinul cu fapte bune are două camere şi în prima sunt expuse cele mai multe obiecte donate. Inele, broşe, rochii şi o mulţime de alte lucruri care pot înfrumuseţa o casă. Spre exemplu, de curând o femeie a cumpărat un tablou din magazinul caritabil cu puţin peste 100 de lei, dar nu a avut timp să-l ridice şi acesta este încă expus în prima încăpere.Cu toate acestea, spun cele două tinere care se ocupă de magazin, şi-ar dori să primească mai multe alimente.

Vrem alimente pentru că noi îi ajutăm, în special, pe copiii de la Institutul Oncologic Fundeni. Ne ajută şi hainele, dar mai avem cazuri sociale în grijă şi dacă primim alimente le putem trimite în ţară la cei care au nevoie“, preciează Daniela Staicu.

627x0 (1)

Sursa: Adevarul

Ceainăria inedită

Pe lângă obiectele expuse în prima cameră din care puteţi să cumpăraţi ce doriţi, vă puteţi bucura şi de ceainăria amenajată în cea de-a doua cameră a Magazinul Merci. Aici, vă puteţi bucura de mai multe sortimente de ceaiuri, iar pentru fiecare trebuie să scoateţi din buzunar 8,5 lei. Tot în această încăpere se află şi cel mai scump obiect pe care îl puteţi cumpăra din magazin: scaunul Ludovic. Acesta a fost donat în urmă cu aproape un an şi poate fi cumpărat de aici cu 950 de lei.

Cine sunt beneficiarii banilor obţinuţi de Merci

„Merci Charity Boutique“ demarează periodic proiecte menite să le însenineze zilele micuţilor care au nevoie de ajutor. În cea mai mare parte, cu banii obţinuţi din vânzarea produselor din magazin sunt ajutaţi copiii de la Institutul Oncologic Fundeni, dar nu sunt singurii. Alina şi Daniela mai au grijă de alţi trei copii din Bucureşti care nu au o situaţie financiară bună.

Magazinul este deschis zilnic şi dacă vreţi să faceţi o donaţie puteti lua legătura cu tinerele care se ocupă de magazin la numărul de telefon 0752 593 736 sau prin intermediul paginii lor de Facebook.

Articol preluat de pe Adevarul.ro

Puteti citi si:

Reutilizarea, reducerea risipei si a deseurilor: Catre o economie circulara, sociala, durabila!

Upside Down – compania care da o noua viata deseurilor

Raport: Reutilizarea si reciclarea deseurilor ar putea crea 200.000 de locuri de munca doar in Marea Britanie

UseTogether – un pas concret spre acelasi obiectiv: consum responsabil, reducere-reutilizare-reciclare

Acest articol a fost publicat în deseuri, reutilizare, textile, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.