FoodKeeper – aplicatia de mobil care ne ajuta sa reducem risipa alimentara

food-waste-bin.jpg.662x0_q70_crop-scale

Sursa: Treehugger

Cum aflati daca alimentele din camara sau frigider sunt inca bune de consumat sau trebuie aruncate (daca sunteti „mai ecologisti”, alimentele respective vor fi cu siguranta transformate in compost, nu?)?

De multe ori data de expirare de pe ambalaj nu ne ajuta foarte tare, iar mirosul ne poate trada uneori deci, ce alte solutii am putea avea?

O noua aplicatie, FoodKeeper dezvoltata de Universitatea Cornell si Departamentul de Agricultura din SUA (USDA) pare a fi o solutie optima pentru reducerea risipei alimentare.

Deseurile alimentare reprezinta o mare problema in SUA si nu numai. Departamentul de Agricultura din SUA (USDA) estimeaza ca aproximativ 21% din alimente nu ajung sa fie consumate iar o persoana arunca in jur de 16 Kg de mancare in fiecare luna. Daca va imaginati ca risipa alimentara este o problema de sistem care ar trebui rezolvata de autoritati si industrie, reprezentantii USDA declara ca „44% din deseurile alimentare generate in SUA rezulta din gospodarii”.

Cum functioneaza

Aplicația FoodKeeper încearcă să ajute utilizatorii să înțeleagă modul în care diferite metode de depozitare a alimentelor pot afecta termenul de valabilitate al produselor alimentare în scopul de a maximiza durata de depozitare a alimentelor la domiciliu; aceasta oferă consiliere cu privire la depozitarea alimentelor si le permite utilizatorilor sa gasesca termene specifice de depozitare pentru mai mult de 500 de alimente si bauturi; in plus, ofera sfaturi de gatit pentru diverse alimente (carne, fructe de mare etc.)

Utilizatorii pot pune, de asemenea, aplicația sa lucreze ca un memento, cu o funcție pentru adăugarea de note cu datele de achizitie a alimentelor „cuplate” cu o notificare care aminteste utilizatorilor „atunci cand se apropie de sfarsitul datei de depozitare recomandate”; in acest fel ei isi amintesc sa manance alimentele care sunt pe punctul de a se altera.

In plus, fata de aceasta funcționalitate de bază a aplicației FoodKeeper, utilizatorii pot trimite întrebări specifice despre siguranța alimentară, despre depozitarea alimentelor si prepararea produselor în condiții de siguranță la „Ask Karen” reprezentant virtual al USDA.

Amintiți-vă să cumparati produse alimentare în cantități rezonabile și rotiți produsele din camara, frigider, si congelator.FoodKeeper – un gest simplu, dar care poate avea efecte semnificative.

Aplicatia face parte dintr-o inițiativă mai mare proiectata de USDA și Agenția de Protecție a Mediului din SUA (EPA), The US Food Waste Challenge care urmareste să contribuie la reducerea, recuperarea și „reciclarea” deșeurilor alimentare.

Noua aplicație FoodKeeper este gratis si este disponibila atât pentru Android (o gasiti aici) și iOS (o gasiti aici).

Puteti citi si:

Senzorii care detectează mâncarea alterată ar putea reduce risipa alimentară

Bump Mark – eticheta revolutionara care poate reduce risipa alimentara

Cel mai mare retailer canadian vinde ieftin fructele si legumele „urate”, pentru a combate risipa alimentara

O organizatie non-profit din Arizona ″salveaza″ anual milioane de alimente aruncate la granita SUA – Mexic

Statul american Massachusetts va interzice depozitarea deseurilor alimentare

″Gustul″ Zero Waste: Primul restaurant fara deseuri din Marea Britanie

Parlamentarii francezi vor sa oblige supermarketurile sa doneze produsele alimentare nevandute

Un nou magazin Zero Waste a fost deschis in Franta

Acest articol a fost publicat în biodegradabil, deseuri alimentare. Salvează legătura permanentă.