Sondaj național: Cautam proiecte/bune practici de managementul deseurilor

normal_sondaj-national-voi-ce-faceti-cu-deseurile-585172335acb8

Centrul Municipal de Colectare Iasi, realizat de Ecotic in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi. Sursa foto: Ecotic

Cautam proiecte/bune practici/strategii de managementul deseurilor pentru a fi promovate la nivel european si pentru a fi testate in 6 orase pilot din Romania si Europa in cadrul Urban Wins.

Proiectul UrbanWins finantat prin Programul “Orizont 2020”, programul-cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene are ca scop proiectarea, testarea si implementarea unor planuri strategice si a unor bune practici inovative si sustenabile de Prevenire si Gestionare a Deseurilor, in 8 orase pilot din 6 tari europene (Austria, Italia, Romania, Portugalia, Spania, Suedia). In proiectul Urban_Wins sunt implicati 27 parteneri din 6 tari europene (autoritati locale, institute de cercetare si universitati, companii,ONG-uri). Coordonatorul proiectului este Municipalitatea Cremona din Italia. În România, partenerii sunt: Asociaţia ECOTECA, Romania Green Building Council, Asociaţia ECOTIC, Global Innovation Solution, Asociaţia ENVIRON, Primăria Municipiului Bucureşti.
Mai multe informatii despre proiect gasiti aici.

Ne bucuram foarte mult ca proiectul este susținut si de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România.

Dacă ați implementat în cadrul organizației (companie privată, instituții de învățământ și/sau institute de cercetare, instituție publică, ONG) bune practici/proiecte/strategii de managementul deșeurilor (spre exemplu, campanii de conștientizare a populației sau alte măsuri; dacă implementați sisteme de gestionare a deșeurilor – stații de reciclare, biogaz etc ), vă adresăm rugămintea să le introduceți în cadrul formularului de mai jos.

Proiectele pot fi inregistrate pana pe data de 20 ianuarie 2017 accesand formularele din link-urile de mai jos.

https://www.surveymonkey.com/r/2K8TMDC –  varianta in limba romana

https://www.surveymonkey.com/r/BN6S7BD – varianta in limba engleza

Scopul formularului este de a identifica, in Romania, cele mai relevante si inovative politici, strategii si bune practici locale, regionale si nationale privind prevenirea si gestionarea deseurilor.

Cateva exemple de campanii/proiecte/ bune practici implementate la nivel national:

  • Caravana Ecotic, campanie nationala de constientizare privind importanta colectarii separate si a reciclarii deseurilor electrice si electronice (DEEE-uri) si de promovare a
    energiei verzi, desfasurata de Ecotic
  • Fabricile de reciclare Green Group (Greentech – producator de banda PET si recycled-PET, GreenFiber International – singurul producator din Romania pentru fibra reciclata poliesterica obtinuta din materie prima 100% reciclata, GreenWEEE – cea mai mare fabrica integrata de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania, Greenlamp – singurul reciclator din Romania care utilizeaza un proces tehnologic avansat de distilare superior, folosit pentru tratarea echipamentelor de iluminat, Green Glass Recycling – reciclator final pentru sticla de ambalaje post-consum
  • Staţia de tratare a solurilor contaminate cu petrol, a nămolurilor si a apelor reziduale poluate din Piteşti realizata de Envisan.
  • Sistemul de colectare separata pe 7 fractii a deseurilor generate la nivel municipal implementat de Primaria orasului Targu Lapus (plastic, hârtie și carton, sticlă, metal, biodegradabile, electronice și nereciclabile).

Exemplele oferite de dvs. in cadrul formularului vor fi promovate in cadrul unui raport european privind cele mai bune practici si strategii de gestionare a deseurilor. Totodata vor fi folosite drept etalon in proiectarea si implementarea unor planuri strategice si a unor bune practici sustenabile de prevenire si gestionare a deseurilor, in 8 orase pilot din 6 tari europene (Austria, Italia, Romania, Portugalia, Spania, Suedia).

Raspunsul dvs. ne poate ajuta sa aratam ca desi Romania este „codasa Europei” in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, in tara exista numeroase initiative individuale care pot fi replicate la nivel national.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta aici.

Puteti citi si:

Managementul Deşeurilor Urbane la un nou nivel – prin participarea la Proiectul European Urban_WINS

Lansarea oficiala “Urban Wins” – prilej de dezbatere a strategiilor de prevenire si gestionare a deseurilor la nivel european

Concluziile conferintei de lansare a proiectului Urban_Wins

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sondaj național: Cautam proiecte/bune practici de managementul deseurilor

  1. Pingback: Bilant Ministerul Mediului – Ce masuri s-au luat in 2016 in privinta gestionarii deseurilorEcoteca

  2. Pingback: Taxa la groapa se modifica. Proiectul de ordonanta de urgenta, in dezbatere publicaEcoteca

  3. Pingback: Taxa la groapa se modificaEcoteca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.