Azi, despre amatorism la primarie

Peste 400.000 de bucureşteni NU vor mai plăti taxă de gunoi, de la 1 august

Intr-un comunicat, o primarie de sector – 3, mai precis – zice 2 lucruri:

1. ca de-acum cetatenii nu vor mai plati pentru ridicarea gunoiului si 2. ca primaria isi face propriul serviciu de salubritate si, deci, renunta la licitatii pt acet serviciu.

Acuma, intrebam si noi, de pe margine: deci, cine plateste cheltuielile pentru salubrizarea sectorului? Daca nu cetatenii, prin contract, inseamna ca primaria, din bugetul local, nu? Care, apropo, este alimentat de cetateni, prin taxe si impozite, nu? Sau doneaza cineva banii astia pentru functionarea acestui serviciu?

Iar un serviciu nou, inca nespecializat si care trebuie sa investeasca, de la zero, intr-un parc de autospeciale si alte dotari necesare (instalatii de sortare, infrastructura stradala de colectare: containere, cosuri, etc) cum poate fi competitiv (in ceea ce priveste costurile) pe o piata in care … refuza sa concureze?

Ca o ultima intrebare: cat este acum costul pentru o tona (sau metru-cub, cum vreti) si cat va fi in noua organizare? Este diferenta intre cele doua costuri capabila sa acopere investitiile si tot aparatul administrativ?

Pana nu exista un raspuns cantitativ verificabil la intrebarea asta (macar), toata discutia e praf in ochi si circ pentru prosti !

Ca de colectare selectiva si reciclare nu mai vorbesc, ca deja e science-fiction…

Articolul intreg, in b365.realitatea.net.